Ik ben Renate (1974), moeder van 2 kinderen (dochter van 16 en zoon van 12 jaar) en getrouwd met Edwin.

In juli 2018 heb ik de opleiding Speltherapie aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Voor deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan in het werken binnen de (verstandelijk beperkten) zorg en Jeugdhulp.
Zo startte ik 25 jaar geleden met het werken als Sociotherapeut op een observatie-behandelgroep SPC Sandhaghe (‘De Banjaard’) en ben ik later binnen de organisatie (‘Middin’) gaan werken als pedagogisch gezinsbegeleidster. Ik werkte toen bij gezinnen thuis en als ambulant begeleidster op scholen en dagverblijven.
Mijn laatste werkgever is Koninklijke Visio. Bij deze organisatie werkte ik als ontwikkelingsbegeleider met slechtziende/blinde kinderen en hun ouders. Ook gaf ik begeleiding in het netwerk van het kind (school, opvang, vrijetijdsbesteding).
In december 2016 heb ik de bewuste keuze gemaakt te stoppen met werken en mij volledig te richten op mijn gezin en de opleiding speltherapie.
Vanaf april 2019 ben ik in mijn eigen praktijk Vrijspel van start gegaan en ben ik als therapeut geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten.

Ik volg met enige regelmaat trainingen, cursussen en ik bezoek regelmatig symposia en congressen.
Van maart-september 2020 heb ik de cursus ‘De betekenis van Kindertekeningen’ gevolgd, bij Theresa Foks-Appelman.
In juni 2019 heb ik de trainers training “Ik ben benieuwd naar jou…” gevolgd en geef ik deze oudercursus nu in de praktijk.
Ook heb ik de Training Beelddenk coach bij Opleidingsinstituut ‘Ik leer Anders’ in 2016 gevolgd en heb ik een training Rots en Water gevolgd, vanuit het Gadaku Instituut gevolgd in 2013.
Daarnaast heb ik maandelijks Intervisie en supervisie. Tijdens deze momenten heb ik contact met collega speltherapeuten.